Over Esther

 

fotoesther

Hart

Lange tijd zat in mijn hart de wens om mij meer te verdiepen in rouwverwerking bij kinderen. Deels kwam dit door een persoonlijke ervaring, waardoor ik al op jonge leeftijd meemaakte wat een ingrijpend verlies kan betekenen. Dat mijn levensverhaal veranderd was vanaf dat moment, wist ik uiteraard op zesjarige leeftijd niet bewust. Echter, nu kan ik dit beamen.

Onderwijs

Door mijn werk als kleuterleerkracht werd de behoefte om aandacht te besteden aan verlies bij kinderen opnieuw benadrukt. Nu echter meer vanuit een verlegenheidssituatie: de persoonlijke ervaring die mij getekend had , bleek niet te volstaan in de begeleiding aan kinderen.

Ieder kind rouwt anders

Mijn visie werd al gevormd, immers ik vond het belangrijk dat er voor kinderen aandacht zou zijn wanneer zij te maken kregen met een persoonlijk verlies: op school, thuis en in hun directe omgeving. Daarbij stond voor mij één ding voorop: ieder kind rouwt anders. Zo ben ik de afgelopen jaren mijn weg gelopen door literatuur, ervaring en opleidingen. En ik zal niet stoppen deze weg te vervolgen.

Mijn gouden traan: verdriet en kracht 

Via Mijn gouden traan kan ik hulp en ondersteuning bieden aan kinderen, ouders en leerkrachten. Kinderen verdienen het om gezien te worden met hun ‘ gouden traan’.  Een traan die bijzonder is en die niet alleen het intense verdriet weergeeft maar ook de kracht van het kind. Mijn eigen gouden traan heeft mij krachtig gemaakt om deze praktijk op te zetten voor kinderen en hun omgeving.

 

 

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on LinkedIn0Email this to someone

Rouw- en verliesbegeleiding voor kinderen (en hun ouders en leerkrachten)