Wereldlichtjesdag

Wat is Wereldlichtjesdag (World Wide Candle lighting)

World Wide Candle Lighting is in 1997 ontstaan in Amerika. Tegenwoordig worden er op de tweede zondag in december gedurende 24 uur over heel de wereld kaarsjes aangestoken voor overleden kinderen. Nederland herdenkt in de tijdzone van 19.00 tot 20.00 uur.

Het licht gaat de hele wereld over

Al honderden jaren is het aansteken van een kaars voor veel mensen een gebruik om respect te tonen voor mensen die zijn overleden. Het is een bewuste handeling die je even stil doet staan in het moment. Het aansteken van een kaars laat zien dat alhoewel iemand niet meer fysiek bij ons is, hun herinnering zal voortleven en het licht van hun vlam zal nooit doven. Het leven van deze kinderen kan een inspiratiebron zijn voor anderen. Deze kinderen zullen nooit worden vergeten en altijd geliefd blijven.

Wereldlichtjesdag is een viering van herinnering en solidariteit. Op deze dag komen er wereldwijd mensen bijeen om te herinneren. De gedachten gaat uit naar kinderen die overleden zijn. De kaarsjes worden aangestoken op dezelfde tijd in elke tijdzone. Dit betekent dat er de gehele dag een warme gloed over de wereld gaat. Een golf van herinnering, stilstaan, warmte en kracht. Wereldlichtjesdag gaat voorbij aan culturele verschillen en geografische afstanden.

 

Bijeenkomst georganiseerd door Mijn gouden traan en Voorwelzijn

Wanneer: 11 december 2016 van 19.00 uur tot 20.00 uur

Waar: Diamantcollege, Diamanthorst 183

Aanmelden via: info@mijngoudentraan.nl

Inspiratiepakket Wereldlichtjesdag

 

Rouw- en verliesbegeleiding voor kinderen (en hun ouders en leerkrachten)