Aanbod

Mijn gouden traan zet zich in voor het integreren van rouw en verlies in het onderwijs. Vanuit hun ontwikkeling willen kinderen meer leren over de dood, afscheid en verlies. En ook met de persoonlijke ervaringen van kinderen komen deze thema’s de klas binnen. Het aanbod van Mijn gouden traan is er op gericht hoe je deze thema’s op school en de klas ruimte kunt geven. Daarbij ga ik uit van de pijlers kennis, inspiratie en praktische handvatten.

.

Kompasgesprek rouw en verlies in de klas

Je denkt weleens na over de volgende dingen:

  • Hoe kan ik rouw en verlies een plek geven in mijn drukke schema?
  • Weet ik wel genoeg over rouw en verlies?
  • Ik wil niets verkeerds zeggen.
  • Hoe kan ik het kind of de kinderen in mijn klas begeleiden en ondersteunen?

En jij als aanzwengelleerkracht weet en voelt:

  • dat het belangrijk is dat kinderen al vanaf jonge leeftijd leren over afscheid en verlies.
  • dat kinderen niet voor de school leren maar voor en over het leven.
  • dat je gouden tranen kunt laten glinsteren.

197 euro exclusief BTW

Tijdens het kompasgesprek zoomen we in op een vraagstuk of specifieke situatie ten aanzien van rouw en verlies, waar jij tegenaan loopt in jouw dagelijkse werksituatie. Gedurende een uur neem ik je mee en gaan we samen kennis, praktische handvatten en inspiratie vormgeven in jouw persoonlijke kompas.

Na het kompasgesprek heb jij:

  • Meer kennis over rouw waardoor je zelfvertrouwen dit onderwerp een plek geeft in jouw klas en op school.
  • Praktische handvatten om in jouw klas of op jouw school rouw en verlies bespreekbaar te maken.
  • Inspiratie om rouw en verlies op regelmatige basis terug te laten komen in de klas en om kinderen die persoonlijk verlies meemaakten te kunnen ondersteunen. 

Binnen een week na ons gesprek ontvang je van mij jouw uitgewerkte kompas met achtergrondinfo, praktische handvatten en nog meer inspiratie.

Insta-training: gouden tranen in de klas.  

Wil jij als leerkracht meer weten over rouw en hoe je dit aandacht kunt geven in de klas?

Deze vijfdaagse insta training heeft als doel om jou als leerkracht meer te leren over dit onderwerp. Tijdens deze cursus leer je meer over rouw in het algemeen, rouw bij kinderen, de plek van de dood en rouw op school en jouw rol als leerkracht.  Ook stop ik er lekker veel praktische handvatten en tips in zodat je gouden tranen kunt laten glinsteren. Lieve leerkracht, doe jij mee?

Dit krijg je:

  • Tot een maand na de start van de cursus toegang tot het besloten Instagramaccount.
  • Gouden tranen handboek met opdrachten en naslag.
  • Bonus: inzet van boeken

49,90 exclusief BTW

Workshops en lezingen op maat

Willen jullie op school met een aantal leerkrachten of misschien wel met het hele team meer informatie over hoe je vorm kunt geven aan rouw en verlies op school? Ik geef workshops en trainingen op locatie. Tijdens een workshop of studiedag kunnen we inzoomen verschillende onderwerpen of een combinatie hiervan. Denk aan verdiepende informatie rondom rouw, praktische handvatten en de inzet van Gouden levenslessen en werken met het Rouwpaspoort. Stuur me een berichtje en ik zal contact opnemen om een passend aanbod te bespreken.

Ervaringen

“Gouden tranen in de klas is een hele mooie en interessante instacursus. Niet te veel poespas, heldere uitleg van theorieën, duidelijke vertaalslag naar de praktijk en super goed te volgen door de prettige uitleg van Esther. Ik zit vol met inspiratie.”

Merel – Onderwijsredacteur

“De cursus Gouden tranen in de klas greep me enorm. Er was zoveel herkenning over mijn eigen rouwproces. Ik ga dit zeker aankaarten binnen mijn team en ik zie mijzelf ook de kar hiervoor trekken. Jouw informatie was zeer waardevol, nuttig en inspirerend en inspirerend om te lezen en naar te luisteren. Het is duidelijk dat je zelf ook lesgeeft en dat dit onderwerp heel dichtbij staat. Ik heb meer informatie gehoord, gelezen en gekregen dan dat ik vooraf had verwacht.”

Jennifer – leerkracht groep 4

“Dank je wel voor deze waardevolle instacursus. Ik ga er zeker mee aan de slag bij mij op school. Ik heb er echt veel van opgestoken.”

Kristie – leerkracht sociale vaardigheden groep 1 tot en met 8

“Ik wil je ontzettend bedanken voor de fijne cursus. Het vuurtje in mij is weer aangewakkerd om komend schooljaar van start te gaan bij ons op school. Enorm fijne praktische handvatten en laagdrempelige theoretische achtergrondinformatie. Volgende keer sluit ik zeker weer aan!”

Lisanne – leerkracht groep 1 tot en met 4