Blog

Altijd en overal

Een boek voor kinderen die een zusje of broertje moeten missen. De kleurige tekeningen nemen je mee op een zoektocht. Een zoektocht naar diegene die je mist. Om vervolgens te ontdekken dat diegene er altijd al was en zal zijn.

Op zoek

Basje gaat op zoek naar zijn zusje. Eerst zat ze nog in mama’s buik en hij verheugde zich al om samen met haar te spelen. Maar waar is ze nu? Een dromerig verhaal waar een kind maar ook zeker de volwassene, zijn eigen verhaal in kwijt kan. Het verhaal leest als een sprookje en de woorden laten ruimte aan de mooie illustraties. Erkenning voor het verlies en woorden als ‘dood’ worden niet uit de weg gegaan.

Zijn zusje was er altijd al

Sterre neemt Bas mee op een avontuur. Ze komen onderweg van alles tegen. Schuilen voor de regen? Daar doet Sterre niet aan, want zelfs in de regen ziet ze een prachtige paradijsvogel. Alles wat ze samen tegenkomen, kan symbool staan voor elementen in het leven van kinderen die ze steunen en troosten.

De nacht is eigenlijk helemaal niet zo angstwekkend eenzaam en donker.’

Wie goed luistert, ziet veel

Mooie woorden die je kunt ervaren als een symbool. Voor eenieder schuilt er een eigen belevingswereld achter. En ik denk dat je verrast kunt worden door wat een kind ervaart naar aanleiding van dit verhaal.

Toekomst

Na zijn avontuur met Sterre zegt Basje tegen mama: ‘Maartje was hier al die tijd. Je ziet haar niet, maar ze is er wel.’ Een gevoel vol hoop en troost voor de toekomst. Zijn zusje hoort voor altijd bij hem. Een gevoel dat ik alle kinderen die een broertje of zusje moeten missen gun. Een glinsterende gouden traan.

Els Leclerq

Els werkt als grafisch ontwerpster en maak voor sterrenouders tekeningen op maat. Zo ontstond het idee voor dit prachtige prentenboek.

Voor meer info en bestellen